Eat du jour -min Yummy salatdressing

Hello grønnsaker!

Moren min er oppvokst opp i Nederland, der de har eller ihvertfall da hun bodde der, hadde et veldig nært forhold til grønnsakene i kostholdet sitt.

Det var nemlig grønnsakene man refererte til  som hva man spiste istedenfor dyreproteinet som vi i Norge sier -fisk eller en type kjøtt til middag, så hadde de grønnkål, eller tomatsalat eller gulrøtter til middag.  Også var dyreproteinet sett på tilbehøret liksom.

Nå vet jeg ikke om det er fremdeles er slik, men moren min er vokst opp på denne måten,  og mens jeg vokste opp har det alltid bugnet av grønnsaker og deilig tilbehør på middagsbordet.

Noe jeg har derfor tatt med meg videre. Og som  kanskje er en av grunnene til hvorfor jeg elsker frukt og grønt!

Men det er ikke kjedelig mat av den grunn, og noe jeg ofte får skryt for så er det min salatdressing..

Denne bruker jeg over helt enkle grønne salater, eller middags-salater med en kyllingfilet til,  eller så er den også helt nydelig over en tomat og mozzarella salat.

My Yummy Salatdressing:

(Denne er nok til en liten bolle)
2 SS Bergbys søt og sterk sennep eller Honning Dijon
5 SS olivenolje
2 SS hvitvinseddik

Rør sammen slik at alt blandler seg – tilsett en liten klype salt (jeg sverger til Himalayasalt) og litt fersk grovkvernet pepper, et voila.

Du har en superdigg dressing! -Bon appetit.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *