Beauty: Non-Toxic Neglelakk

Jeg har lenge vært i en prosess der jeg har blitt grønnere i hverdagen, alt fra at jeg bruker færre engangskopper og tar med min egen fra Stojo når jeg skal ha min Cappuccino on the go, til å kjøpe litt mindre mat og klær (slik at jeg ikke kaster så mye) Produkter jeg bruker på håret og kroppen min er også blitt et mer nøye og gjennomtenkt valg.
Men jeg er fremdeles en forbruker, bare en litt grønnere og litt særere en. Mine Editor skills hjelper meg nå om dagen til å Edite meg til hva jeg virkelig vil ha, og hvorfor jeg skal kjøpe det.

Noe av det første jeg Editet ut av livet mitt når jeg fant ut at jeg var gravid, var å rydde bort  sterke ansiktsmasker og kremer med retinol (mange bruker slike kremer under graviditeten men man skal liksom selv ha kontroll på total mengden man får på huden sin, og det orker ikke jeg å tenke på i tillegg til alt annet). Også tok jeg av meg shell-lakken på neglene, fordi jeg ikke visste om akkurat den neglesalongen brukte Non toxin lakk. Som av en eller annen rar grunn jeg tillater på meg selv, men ikke min lille baby..

Neglelakk kan inneholde massevis av kjemikalier som egentlig ikke er bra for hverken mor eller barn, og spesielt viktig er det at den er fri for Toluen.  Et kjemikalie som går på hormoner og forplantningsevnen til fosteret. Etter å ha lest mye om dette stoffet, så har jeg skjønt at dette kjemikalier ble først forbudt i lim og spraymaling ( i 2009). Og da var det store debatter i Norge om hvorfor de tillot det i produkter som man malte neglene sine med…

Deretter kom det en merking som ingen helt hadde kontroll på om alle kosmetikk-merker fulgte, men de skulle merke Toxin negelakk med “Kun for vokse”, slik at barn og gravide ikke brukte de.

Også for bare noen få år siden har nå EU forbudt bruken av det i kosmetikkprodukter i Europa. Det vil si at alle neglelakker må være såkalt 3 Free -uten kjemikaliene toluene, formaldehyde og dibutyl phthalate. Men det er fremdeles noen neglelakk-merker som har kjemikalier i seg.

Det hele er litt forvirrende, men jeg har skjønt at det man skal se etter et såkalt 3 Free og helst 5 Free neglelakk da de ikke inneholder noen av de farlig kjemikaliene.

Det sies også at man ikke får i seg de eventuelt farlige kjemikaliene fra neglelakken fordi det er for utvortes bruk. Men når jeg blir stressa så biter jeg plutselig på kanten av en negl og voila, neglelakken er i  kroppen min.

Denne grønne neglakken kjøpte jeg nå nylig hos Gimle Økoligske, og det er en perfekt burgunderfarge. Også har jeg klikket hjem en grønn til fra merket Zoya som er 10Free, også bruker jeg fremdeles mine lakker fra Chanel da de er 5Free.

En liten hack til en bittelitt grønnere hverdag…

x Caroline

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *